Onsdagsbloggen – Andliga frågor och berättelser för dig!

0

Idag vill jag skriva om allergier, tror säkert att det kan finnas flera av er läsare som har känt av någon form för allergi någon gång. 

Jag är själv allergisk mot björkpollen och just den här våren har jag reagerat extremt mycket på det. Och därför påbörjat en allergi-utredning.

I samband med detta så har jag kommit i kontakt med flera personer som har alla möjliga former för allergier.

Det är mycket som jag inte hade en aning om tidigare.

Orden Histaminintolerans och Mastocytos hade jag aldrig hört tidigare.

Jag är ingen expert på detta och vet faktiskt väldigt lite – än så länge.

Men som jag har förstått det så handlar Mastocytos om att benmärgen producerar för många blodkroppar. Och vid Histaminintolerans reagerar man på olika typer av histaminer.

Vissa födoämnen innehåller mer histamin än andra, och om man är känslig och äter dem, så får man histaminpåslag (allergi) och mår dåligt. Äter man då flera stycken av dessa födoämnen vid samma tillfälle, ja då reagerar man ju ännu mer. Och ju längre tillagningstid – ju mer histamin kan frisättas i maten. Så det där med att hålla maten varm hur länge som helst för att vänta på middagen, det fungerar inte om du är histaminintolerant. Maten bör tillagas direkt från frysen och kylas ner jätte snabbt. Ja det är bara några få saker som jag har läst om. Låter omständigt, men vardag för många människor.

Det finns personer som knappt kan äta någonting alls., läste t.o.m. om en flicka som bara kunde tåla sondmatning!

Ja, mycket kunde skrivas om detta, men jag är inte rätt person att gå in för mycket på detta. Med detta blogg-inlägg vill jag mest försöka göra uppmärksam på att detta förekommer. Och kanske du som läser har något som du vill dela med dig!
En web-sida, som jag kan rekommendera i ämnet är denna:

Om CK

 

Varje onsdag skriver jag lite här och  läser era kommentarer.
Här kan du ställa frågor och berätta om dina erfarenheter.
Jag önskar att vi ska kunna sprida goda energier på bästa sätt. Därför håller vi en god ton. Innehållet ska vara relevant. Jag förbehåller mig rätten att ta bort inlägg som inte följer dessa riktlinjer.
OBS! Jag spår inte i denna blogg, så har ni frågor där ni vill bli spådda, då hänvisar jag till Tarotguidernas telefonlinje, där jag och mina kollegor jobbar enligt schema.
Dela.

Om skribenten

Jag jobbar med personlig och andlig utveckling och healing. Genom min blogg vill jag dela med mig av mina erfarenheter och insikter och mitt eget privata liv och vardag.

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke