Onsdagsbloggen – Andliga frågor och berättelser för dig!

4

I dag vill jag skriva om mobbning. 

Känner du någon som mobbas eller har du själv blivit mobbad?

Eller har du kanske själv mobbat någon? 

I mitt arbete som medium får jag då och då kontakt med personer som har blivit mobbade eller känner sig mobbade. Ofta är det på arbetsplatsen, och personen i fråga mår väldigt dåligt av detta. Man försöker byta arbetsplats eller bli förflyttad inom samma koncern eller företag. Men det är inte alltid att det går så snabbt som man önskar eller det kanske inte går alls. Man känner sig mindre värd och självförtroendet dalar och därmed kan det vara extra svårt att ta sig ur situationen. Det kanske slutar med att man går in i väggen med en lång period av sjukskrivning som följd!

Jag har haft kontakt med flera ungdomar som har blivit mobbade, och de mår väldigt dåligt. Känslan av att inte duga kan sitta kvar i många många år och kan rent av förstöra ens liv.

En gemensam nämnare för mobbningen är att mobbarna, de som utsätter en annan person för detta. De mår ofta själva dåligt, ibland är det ett grupptryck… en börjar och fler hakar på. Någon blir hackkyckling och man vågar inte visa inför översittarna att man egentligen sympatiserar med hackkycklingen. Man kanske ångrar senare att man var en av mobbarna. Men det är för sent, det har redan satt så djupa spår hos personen i fråga.

Vad kan vi göra för att få stopp på mobbning? 

Vad tycker du?

Personligen tror jag att det kan börja med hur vi uppfostrar våra barn. Att alla får känna att de har samma värde.

Empati betecknar förmågan att uppleva och förstå andra personers känslor – kan man lära det? Eller är det medfödd?

Finns det personer som inte kan ha empati? 

 

Varje onsdag skriver jag lite här och  läser era kommentarer.

Här kan du ställa frågor och berätta om dina erfarenheter.
Jag önskar att vi ska kunna sprida goda energier på bästa sätt. Därför håller vi en god ton. Innehållet ska vara relevant. Jag förbehåller mig rätten att ta bort inlägg som inte följer dessa riktlinjer.
OBS! Jag spår inte i denna blogg, så har ni frågor där ni vill bli spådda, då hänvisar jag till Tarotguidernas telefonlinje, där jag och mina kollegor jobbar enligt schema.
Dela.

Om skribenten

Jag jobbar med personlig och andlig utveckling och healing. Genom min blogg vill jag dela med mig av mina erfarenheter och insikter och mitt eget privata liv och vardag.

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

4 kommentarer

  1. Har blivit mobbad i både skolan och arbetslivet. Tror att lärare/chefer måste ta hårdare tag med mobbning. Ta ihop dem prata en timme…. nä det funkar inte så. Skulle vara absolut förbjudet att mobba någon i skolan eller på arbetsplatsen. Skulle tom vilja gå så långt som att avstängas mobbare från skolan/arbetsplatsen. Sen skulle mobbaren få gå någon form av utbildning/terapi för att få mobbaren att må bättre. Bara en tanke.

    • Hej Annika! Tack för att du skriver 🙂 Ledsen att höra att du har utsatts för mobbning. Jag håller nog faktiskt med dig i det du skriver, speciellt det om terapi för mobbaren. Kram <3 Grete

  2. Stefan Thulin on

    Var mobbad när jag började 5 klass i Göteborg när vi flyttat dit, pågick till 7 klass o vi flyttat hem till den gamla skolan o klassen…. är nog en väldigt känslig personlighet som är lätt att gå på…

    empati kan man nog inte vara utan, fast de som mobbar tänker nog inte så….

    • Hej Stefan! Tack för att du skriver och delar med dig 🙂 Så fruktansvärd att du har blivit mobbad som liten. Tur att du flyttade tillbaka till din gamla skola 🙂 Kram <3 Grete

Lämna en tanke