Onsdagsbloggen – Andliga frågor och berättelser för dig!

4

I dag vill jag skriva om björken!

Dessa underbart vackra träd, vars löv just nu håller på att spricka. Vackert och underbart… om man inte som jag är allergisk mot just björkpollen.

Underbara maj månad med sol och värme – som jag har längtat efter dig. Men trots medicinering kan jag inte var ute långa stunder åt gången. Någon som känner igen sig? Rinnande, kliande ögon, nysningar, hosta… och TRÖTT!!!!

Jag försöker se positivt på det hela och vet att snart är det över, snart är det grönt i alla trädtopparna, och då är det helt underbart igen.
Googlar lite på björk och läser att björken i folktron stod för både fruktsamhet, magi och lidande.  Bifogar denna länk med lite trevlig läsning från Skogssällskapet:

http://https://www.skogssallskapet.se/artiklar–reportage/artiklar/2016-06-16-bjorken-i-folktron-star-for-fruktsamhet-magi-och-lidande.html

Björksav har jag aldrig smakat, tror jag ska börja samla nästa år, har hört att det kan underlätta vid allergi. Värd att pröva…
Bortsett ifrån allergin så älskar jag björken, ett oerhört vackert träd vars krona vajar fint i det svenska landskapet.

Men varför är det vitt? 

Känner en kvinna från Afrika. När hon kom hit för första gången så höll hon på att dö av skräck, när hon såg en björk. Ett vitt träd!!!! Hon trodde det var trolldom! Någonting som vi här i Sverige tar för givet, det kunde skrämma henne så mycket.

Vad betyder björken för dig?

 

Varje onsdag skriver jag lite här och  läser era kommentarer.
Här kan du ställa frågor och berätta om dina erfarenheter.
Jag önskar att vi ska kunna sprida goda energier på bästa sätt. Därför håller vi en god ton. Innehållet ska vara relevant. Jag förbehåller mig rätten att ta bort inlägg som inte följer dessa riktlinjer.
OBS! Jag spår inte i denna blogg, så har ni frågor där ni vill bli spådda, då hänvisar jag till Tarotguidernas telefonlinje, där jag och mina kollegor jobbar enligt schema.
Dela.

Om skribenten

Jag jobbar med personlig och andlig utveckling och healing. Genom min blogg vill jag dela med mig av mina erfarenheter och insikter och mitt eget privata liv och vardag.

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

4 kommentarer

  1. Björksav😊det samlade min pappa från björkarna när jag var liten. Det var sött och gott kommer jag ihåg. Han borrade ett hål i björken och hängde en kopp/spann under såg häftigt ut en droppe i taget. Jag frågade pappa om det inte gjorde ont i trädet. Nä svarade han man måste bara veta hur långt in man ska borra. Du vet. Som om man klipper naglarna man får inte klippa för långt in om man gör det så gör det ont. Älskade pappa ❤

    • Hej Annika 🙂 Tack för att du skriver och berättar <3 Det låter som en bra och logisk förklaring som din pappa gav dig <3 Och så fint att du bär detta minne med dig. Varma <3 hälsningar / Grete

    • Hej Chnar! Tack för att du skriver 🙂 Och jag är glad över att höra att du tycker om det jag skrev om björken. Jag tycker björken är ett väldigt vackert träd – och så är även ditt namn <3 Stor kram / Grete

Lämna en tanke