Onsdagsbloggen – Andliga frågor och berättelser för dig!

6

I dag vill jag skriva om tankeöverföring/tankeläsning

Har du upplevt t.ex att telefonen ringer och utan att titta på telefonen, så vet du vem det är? 

Eller att du tänker på en person och en liten stund efteråt, så hör just den personen av sig?

Detta händer väldigt ofta för mig. Det kan vara personer som jag inte har haft kontakt med länge, så plötsligt tänker jag på dem – och så hör de av sig.
Då kan jag säga: – Jag tänkte precis på dig!

Känner du igen dig?

Eller som med min bästa vän, om vi t.ex. är ute och åker i bilen. Jag tänker att jag är sugen på en glass, men säger det inte högt.
Så säger hon: – Du, ska vi inte stanna och köpa en glass?

Det kan egentligen röra sig om vad som helst, men just detta att den ena tänker tanken och den andra säger det högt.

Jag har några riktigt nära vänner, där jag kan uppleva detta med. Även om vi inte har hörts av på väldigt länge, så fungerar det ändå.

Om du är intresserad av detta, så går det att läsa mycket i ämnet. Så här står det i Wikipedia om telepati eller tankeläsning:

“Telepati eller tankeläsning är direkt mental kontakt med en annan person utan att man meddelar sig med hjälp av språk, koder, tecken eller andra kända signalformer. Flera vetenskapliga experiment har utförts genom åren, men inga resultat som tytt på existensen av telepati har klarat kritiska granskningar, utan har visat sig antingen bero på metodfel eller inte varit upprepbara av oberoende forskare. Detta gör att telepati allmänt betraktas som pseudovetenskap. Telepati beskrivs i många religiösa texter, och inom skönlitteraturen framför allt inom science fiction och fantasy. I Sverige bedrivs forskning vid Stockholms universitet under ledning av Dr. Jan Dalkvist och vid Göteborgs universitets Psykologiska Institution.

Redan på 1800-talet började man studera fenomenen vetenskapligt, och de banbrytande arbetena på området utfördes av det engelska sällskapet för psykisk forskning, SPR, som bildades 1882. I synnerhet bör Frederic W.H. Myers nämnas. Det var han som skapade beteckningen telepati (tankeöverföring på avstånd) för kommunikation mellan olika individers själssystem utan förmedling av de kända sinnesorganen. I den vetenskapliga forskningen fick man huvudsakligen stödja sig på experimentell telepati. Den skiljer sig från den spontana genom att både sändaren och mottagaren starkt koncentrerar sig på att sända respektive ta emot ett visst meddelande. Vid spontan telepati tycks båda delar försiggå fullständigt omedvetet, vilket dock inte utesluter att båda parter kan vara aktivt engagerade i förloppet.”

Varje onsdag skriver jag lite här och  läser era kommentarer.
Här kan du ställa frågor och berätta om dina erfarenheter.
Jag önskar att vi ska kunna sprida goda energier på bästa sätt. Därför håller vi en god ton. Innehållet ska vara relevant. Jag förbehåller mig rätten att ta bort inlägg som inte följer dessa riktlinjer.
OBS! Jag spår inte i denna blogg, så har ni frågor där ni vill bli spådda, då hänvisar jag till Tarotguidernas telefonlinje, där jag och mina kollegor jobbar enligt schema.
Dela.

Om skribenten

Jag jobbar med personlig och andlig utveckling och healing. Genom min blogg vill jag dela med mig av mina erfarenheter och insikter och mitt eget privata liv och vardag.

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

6 kommentarer

 1. Så är det ofta som du säger. Att man kan tänka nått Så säger den andra samma som man tänkt. Samma med telefon. Men jag undra hur man gör för att kunna komma O se till andra sidan. ?

  • Hej Margareta! Tack för din kommentar 🙂 Du frågar hur man kan få kontakt med Andra Sidan – och då får jag ge dig det svaret att det är lite individuellt. Vissa personer har en förmåga att kunna känna in direkt, men de flesta måste nog lära sig detta. Och man kan förnimma att det kan finnas någonting, men oftast behöver man någon som kan lära ut olika tekniker. Jag rekommenderar att man går en kurs och lär sig grunderna, också hur man kan öppna upp för kontakt och hur man kan stänga av. Jag rekommenderar inte att som nybörjare träna helt själv! Kolla om det kan finnas någon träningscirkel eller kursverksamhet omkring där du bor. Lycka till! Kram <3 Grete

 2. Carina Angantyr on

  Hej!
  Det händer mig väldigt ofta , och jag eller min make tänker en sak och den andra säger det högt …. så har det varit i 39 år nu 🤗😄😍

  • Hej Carina 🙂 Tack för att du skriver och berättar <3 Det verkar som om du har hittat din själsfrände! 39 år – det är bara att gratulera <3 Varma hälsningar / Grete

 3. Det är ju ganska vanligt att man vet vem det är som ringer.
  Jag har en annan upplevelse av ringande. Det händer då och då att telefonen ringer fast den inte gör det i verkligheten. Jag har undrat varför och nu har jag kommit på det. Det ringer när jag sover för länge eller tar för långa tupplurar på dagtid.

  • Hej Birgitta! Tack för att du skriver och berättar 🙂 Det är väldigt intressant, det du skriver. Tror faktiskt också att jag har upplevt det fenomenet någon gång. Spännande… Kram <3 / Grete

Lämna en tanke