En hinduisk gudinna – Lakshmi

4

Varje morgon tar jag ett kort för dagen med ett budskap till mig själv.

Då och då tar jag även ett kort, där jag ber om ett budskap till andra.

Idag bad jag om ett kort med ett budskap till er som läser här, det blev ett kort från Gudinnornas Vägledning. Kortet heter LAKSHMI.

 

Sluta oroa dig. Allting kommer att bli bra!

Sluta oroa dig. Allting kommer att bli bra!

Så här står det i budskapet från Lakshmi:

Vi lever i ett vänligt universum där alla jobbar för dig. Det finns inga prövningar, blockeringar eller hinder på din väg förutom den rädsla som du själv projicerar på framtiden. Stilla ditt sinne ett ögonblick och tysta dess oro och rädsla. Känn hur jag stryker ny tillitsfull, hoppfull och optimistisk energi över din panna. Dessa energier ger bränsle åt ditt nuvarande spännande ögonblick likväl som alla dina framtida ögonblick.
Varför skulle du önska dig mörker när ljuset skiner överallt omkring dig? Stig in i det här ljuset med hjälp av ljusare tankar och känslor. Du behöver sluta bekymra dig eftersom den här oron fullständigt tillintetgör det goda som försöker komma till dig! Rensa bort rädslan ur ditt hjärta och ersätt den med energier som tjänar dig och din familj. Vägra att tänka på något annat än din ljusa nutid och framtid, så lovar jag att det blir verklighet.
Du och dina kära är skyddade och kommer att ha allt ni behöver. Släpp all oro för framtiden och undvik fattigdomstänkande. Ägna dig åt positiva tankar och avsikter. Var viss om att du alltid kommer att ha det du behöver, nu och i framtiden. Oroa dig inte över pengar. Visualisera överflöd i stället.
Lakshmi är en gudinna i hinduisk mytologi och Vishnu den godes maka. Hon härskar över rikedom, ljus, visdom, andligt och materiellt välstånd samt lycka, skönhet och fruktbarhet. Lakshmi är välståndets och rikedomens gudinna. Hon är en av de mest omtyckta gudinnorna och finns som husgudinna hos många hinduer. Även om hon tillbeds varje dag så är hennes speciella månad oktober då man också har en puja (ritual) anknuten till henne.
Ordet Lakshmi är sanskrit och betyder mål. Hon kallas även ibland för ”Shri” som betyder ”Den Lyckobringande”. Det som kännetecknar Lakshmi är lotusblomman som är gudinnans särskilda blomma och hon kallas ibland även för ”Lotusen”. Hon avbildas oftast sittande eller stående på en blommande lotus. Hon har fyra armar där två av dem håller i lotusblommor. Lotusblomman står för renhet, fruktbarhet och andlig makt. De fyra armarna symboliserar livets olika stadier: dharma (uppfyllelse av rituella och sociala plikter), artha (ekonomisk rikedom och politisk makt), kama (estetisk och erotisk njutning) och moksha (befrielse från återfödelse). Lakshmi avbildas också med guldmynt rinnande ner från ena handen som en symbol för välstånd. Hon bär oftast röda kläder med guldinslag där det röda symboliserar aktivitet och guldet symboliserar välstånd.

Ravi_Varma-Lakshmi

Lakshmi är en vacker och god hinduisk gudinna som bringar överflöd till alla som kallar på henne. Lakshmis koppling till lotusblommor, elefanter och vatten representerar hennes absoluta övertygelse om att fruktsamhet och överflöd är tillgängligt för alla. Hon ger dig mer än gärna vad du behöver, oavsett om det handlar om pengar, tid, kunskap eller möjligheter.

Lakshmi jobbar tillsammans med Ganesha, den elefanthövdade guden som är känd som ‘den som övervinner hinder’. Tillsammans är de ett oövervinnerligt team som jobbar för att du ska kunna släppa rädsla och ta emot överflöd.

Sluta oroa dig, allting kommer bli bra!

 

 

 

 

 

Dela.

Om skribenten

Jag jobbar med personlig och andlig utveckling och healing. Genom min blogg vill jag dela med mig av mina erfarenheter och insikter och mitt eget privata liv och vardag.

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

4 kommentarer

  1. Åhhh, tack för detta budskap! Det är exakt vad jag behöver nu denna dag! En jobbig orolig morgon har det varit. Tack rara du!

    • Hej Helena 🙂 Tack för din kommentar! Tror att många behövde just detta budskap i dag 🙂 Var rädd om dig och ta det lugnt 😉 Kram <3

  2. Idag den 27 oktober fick jag budskapet Lakshimi och hittade då dej och detta inlägg. Helt fantastiskt budskap och precis det jag behöver göra <3
    Såg att vi dessutom är födda i oktober 1954 båda två ..en bra årgång hi hi. Kram och tack för din sida, följer den på FB

    • Hej Karina 🙂 Ja Lakshimi kommer med ett fint budskap och visst är det fantastiskt hur det kan stämma in så mitt i prick ibland. Oktober 1954, ja jag kan ju bara instämma med att det är en bra årgång P))) Trevligt att du gillar min sida. Varma kramar härifrån <3 / Grete

Lämna en tanke