Fjärilar och fjärilsgudinnor…

10

Jag verkligen älskar fjärilar, och just nu verkar jag se dem överallt.

Jag tycker ibland de påminner mig om små änglar och jag har vid flera tillfällen sett fjärilar under mina meditationer. Andra personer har sett fjärilar i min aura. Fjärilar står för mig som någonting vackert, underbart och frigörande på något vis. Vid ett tillfälle när jag bad om ett tecken, då fylldes mitt vardagsrum av fjärilar… den ena efter andra dök upp och jag kände att jag fick mitt svar.

Därför letade jag fram min bok om kraftdjur och slog upp under fjärilar.

images (9)

Så här står det:

Fjärilen står för styrka, glädje, optimism, regeneration, transformation av utmaningar till möjligheter, att inte oroa sig för det förflutna eller framtiden.

Utmaningar: Rädsla för beständighet, oförmåga att slå sig ned och fokusera, brist på framtidsplanering, ytlighet

Helande: Immunsystemet, metabolism, sköldkörtel, binjurar och hypofysen, ångest och depression, återhämting från sjukdom

Myter: Fjärilsgudinnans symbol uppstod som en fjäril med krona runt 4 000 f.Kr. inom den minoiska kulturen på Kreta, ett center för gudinnor och dyrkande av tjurar. Hon avbildas när hon reser sig från hornen på den heliga tjuren som ett löfte om fruktsamhet och generation. HINA från den polynesiska traditionen på Pacific Islands är en annan traditionell fjärilsgudinna. Hina kallas för den kvinnliga skaparen av världen, månens härskarinna och hennes ande sades finnas inom varje kvinna eftersom hon var den första kvinnan. Nu bor Hina på månen efter att har rest dit på en regnbågsstig. Alla fjärilar påminner henne om att njuta av varje lyckligt ögonblick.

Den dödliga Psycke, vars namn är det grekiska ordet för själ, gifte sig med kärleksgudinnan Eros men fick endast möta honom i mörker. Hon förvandlades till en fjäril vid döden, en vanlig form, enligt den tidiga grekiska mytologin, för den mänskliga själen mellan inkarnationerna.

Fjärilssymboler finns på många ställen runt omkring i världen, jag hittade några stycken här:

Skulptur av Fjärilsgudinnan

Skulptur av Fjärilsgudinnan

The Goddess of the Day, Hopi Kachini. She will help others with transformation, shapeshifting

The Goddess of the Day, Hopi Kachini. She will help others with transformation, shapeshifting

The Goddess Mask

The Goddess Mask, used for ceremonial dances of the Hopi People

Itzpapalotl, her name means the Obsidian Butterfly or the Clawed Butterfly (Aztec)

Itzpapalotl, her name means the Obsidian Butterfly or the Clawed Butterfly (Aztec)

The Altar of Itzpapalotl

The Altar of Itzpapalotl

Symbol of the Minoan Goddess

Symbol of the Minoan Goddess

images (5) 

Så om du ser en fjäril… då finns det kanske ett budskap till dig!

Dela.

Om skribenten

Jag jobbar med personlig och andlig utveckling och healing. Genom min blogg vill jag dela med mig av mina erfarenheter och insikter och mitt eget privata liv och vardag.

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

10 kommentarer

 1. Annika Jonsson on

  Igår tog jag semester halva dagen. När jag kom hem satt jag mej ute i solen. Direkt kom två citron gula fjärilar, och till följe av en sorts pärlemor, såg ut som det var änglavimgar på nederdelen. I tre timmar cirkulerade dom, och jag kunde knappt slita blicken från dom.
  Kändes som min rekreation..!

  • Hej Annika, tack för att du skriver 🙂 Det låter ju helt fantastiskt med fjärilarna… och så vackert! Glad för din skull att du fick uppleva detta. Varma kramar till dig <3

  • Hej Ana 🙂 Tack för att du skriver här och berättar. Det låter väldigt spännande att du får besök av nattfjärilar 🙂 Om du läser mitt blogginlägg om fjärilar så tror jag att du kan förstå vad de kan ha för betydelse. Kram <3

 2. Anna Jönsson on

  Hej!
  Jag letade efter bilder på fjärilar och hamnade på din blogg 🙂 Nu har jag två frågor,
  Vad heter boken om kaftdjur och vem är författaren?
  Och var hittar man de underbara bilderna på fjärilsänglar, jag skuue vilja ha en som tävla, så vackra!

  • Hej Anna 🙂 Jag ber om ursäkt för mitt sena svar, men jag har haft ett längre sommaruppehåll med bloggen. Jag rekommenderar varmt boken om kraftdjur. Den heter Stora Boken Om Kraftdjur, författare Cassandra Eason. Bokförlaget: New Page AB. Bildarna på fjärilsänglar har jag hittat på nätet… sök på fjärilsgudinnor och fjärilsänglar så hittar du säkert något bra. Varma hälsningar <3 / Grete

 3. Sonja Jonsson on

  Senaste tiden har tre fjärilar suttit på min hand. En trollslända satt en stund på min axel.
  Jag har aldrig varit med om detta!
  Vad tror du att det kan betyda?
  Tacksam för svar,
  Sonja, 66 år

  • Hej Sonja! Jag ber om ursäkt för mitt sena svar, men jag har haft ett längre sommaruppehåll med bloggen. Så spännande att du fick uppleva detta 🙂 Själv är jag väldigt förtjust i trollsländor. Trollsländor står för kontakt med naturens andlighet och älvornas energier 🙂 Både fjärilar och trollsländor kan stå för healing och eller återfödelse. Vissa tror att om en trollslända sitter still nära dig och inte flyger iväg, så kan du få dina önskningar uppfyllda. Spännande eller hur? Det finns mycket mer att läsa om just trollsländor, om man är intresserad. Varma hälsningar <3 / Grete

 4. Hej! Jag har tänkt länge på ett kort jag tog på solen med en halo runt om i somras. Precis när jag tog kortet så flyger det något framför kameran, när jag tittar på kortet så är det en gul fjäril som kommit med på kortet med vingarna fullt utfällda i ringen runt solen. Kan det ha varit en slump att den flög just då framför kameran eller kan det vara något slags tecken för något? Har gjort en tavla av bilden och jag undrar varje gång jag kollar på den. Tacksam för svar! //Malin 16år

  • Hej Malin 🙂 Ursäkta mitt sena svar! Jag tycker det är en fin upplevelse du berättar om och personligen så hade jag uppfattat det som ett tecken 🙂 Men det viktigaste, det är hur just DU upplevde det och vad du tänkte just i den stunden. Fjärilar kan stå för healing och kanske även en budbringare, så återigen ”vad tänkte du på just i den stunden”? Skulle vilja se den tavlan 😉 – den måste vara väldigt speciell, precis som du <3 Varma hälsningar / Grete

Lämna en tanke