Hur lång tid ska det gå innan vi kan få kontakt med avlidna?

16

Som medium får jag ibland frågan:

– Hur lång tid ska det gå, innan man kan få kontakt med sina nära och kära i Andevärlden?

– Hur länge ska man ha varit död innan man kan få kontakt?

Jag tycker att det är en intressant fråga. En fråga som jag inte kan ge något generellt svar på.
MEN i mitt arbete som medium, då har jag upplevt att det kan vara kontakt nästan direkt efter att personen har avlidit. Ibland kan det gå lång tid och ibland får man aldrig kontakt.
Det verkar inte vara några direkta riktlinjer för detta.

Min personliga uppfattning är den att NÄR Andevärlden vill ta kontakt, så gör den det. Det kan vara speciella budskap som vi behöver få till oss eller också är det kanske bara slumpen att just här och nu så råkade det finnas ett medium som kunde förmedla en kontakt.

Jag har ofta hört folk säga att det bör gå MINST 3 månader! Men det stämmer inte med mina egna personliga erfarenheter. 
För några år sedan träffade jag ett mycket känd medium. Hon berättade att hon aldrig kunde begripa varför hennes egen mamma aldrig kom till henne från Andevärlden. Hon var faktiskt riktigt besviken över detta. För hennes mamma hade varit medium och nu hon själv. Så hon tyckte ju att OM någon skulle få kontakt, så borde det väl vara henne. Så plötsligt en dag efter 6 år, så stod hennes mamma framför henne. Hon frågade sin mamma varför hon inte hade visat sig tidigare. Svaret hon fick var att hon hade behövt dessa 6 åren för att sörja färdigt, att hon inte förrän NU var mogen för att få ta emot kontakten.

Personligen tror jag inte det finns några regler eller riktlinjer för detta, för det är inte VI som bestämmer. Utan VILL någon komma, så kommer de!

Helt nyligen hade jag en mycket gripande konsultation med en klient som dagen innan förlorat en nära anhörig och var i djup sorg. Klienten ville spå sig och frågade inte alls om andekontakt. Men jag kände en närvaro och frågade om jag skulle fördjupa det ytterligare. Det blev en gripande upplevelse för oss bägge två. Jag befann mig plötsligt i ett varmt rött ljus av kärlek, tårarna börja rinna på mina kinder och även hos min klient. Så enormt mycket värme och kärlek så det går knappt att beskriva. Känslorna kom in i min kropp och jag kände mig som personen hade känt sig innan den gick bort. Således kunde jag också beskriva för min klient, hur den personen var som kom med oss. Och det framstod solklart att det var just personen som hade gått bort dagen innan.

images (3)

Värme, kärlek, ljus och frid och olika budskap kunde på detta sätt förmedlas genom kontakten med Andevärlden. Som alltid är det en enorm känsla som får mig att känna mig både tacksam och ödmjuk inför detta stora Alltet.

images (2)

 

Dela.

Om skribenten

Jag jobbar med personlig och andlig utveckling och healing. Genom min blogg vill jag dela med mig av mina erfarenheter och insikter och mitt eget privata liv och vardag.

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

16 kommentarer

  • Hej Emelie, jag beklagar din sorg och känner med dig <3 I dag på Alla Hjärtans Dag skickar jag en speciell tanke till dig med värme och kärlek <3

  • Hej Eja! Jag beklagar din sorg <3 Tyvärr kan jag inte ta kontakt på detta viset, men om du vill så är du mycket välkommen att ringa ett medium på Tarotguiderna 0939-2959. Man kan under samtalet försöka få kontakt med din mamma, dock kan man som medium aldrig garantera att man får kontakt, även om det ofta sker. Vad känner du själv? Känner du hennes närhet? Lita på din egen intuition och din egen känsla. Varma hälsningar / Grete

  • Hej Torun 🙂 Du undrar om du har medial förmåga. Jag tror att du själv kan finna svaret på din fråga. Fråga dig själv om du har några speciella upplevelser eller om det har funnits några speciella händelser i ditt liv. Om du känner att du är intresserad av det mediala, så kanske du skulle gå en kurs eller träffa likasinnade, börja en cirkelverksamhet t.ex. Kram <3 / Grete

 1. Min livs kärlek lämnade jordelivet för en veck sedan. Han hade varit sjuk en längre tid. Vi talades vid ca 3 veckor innan han somnade in. Jag hann att skicka ett sms till honom om att jag älskade honom. Nu undrar jag : Hör han mig? Känner han mina känslor? Är det han som ger mig rysningar helt plötsligt ?

  • Hej Annacarin! Jag beklagar verkligen att du har förlorat en person som stod dig så nära. Dock är det svårt att besvara dina frågor så här på distans. Men enligt min uppfattning, så är det inte omöjligt att det är honom som du känner av. Jag kan rekommendera dig att boka en personlig konsultation hos något duktigt medium där du bor och se om ni kan få kontakt, så kanske du kan få klarhet i detta. Skickar en varm kram härifrån <3 / Grete

 2. hej jag heter Jennifer jag känner en som har dött jag skulle vilja ha kontakt med honom på andra sidan hur gör man då ska man tända levande ljus och ha en bild på honom eller finns det nåt annat sätt att få kontakt med honom jag sörjer honom varje dag i bland kan jag fälla tårar bruset hjärta av sorg men bara för att jag har sorg är de svårt att få kontakt då

  • Hej Jennifer! Jag beklagar din sorg och förstår att du gärna vill försöka få kontakt med honom. Det kanske finns något duktigt medium i området där du bor och du kan boka in ett personligt besök och på det viset försöka få kontakt. Dock ska du veta att det inte alltid går att få just den kontakten som man önskar och då kan man känna sig lite besviken. Mitt bästa råd till dig är att sorgearbetet måste ta sin tid. Du kanske har någon i din omgivning som du kan prata med om detta och försök att minnas honom på ett fint sätt. <3 Kram / Grete

 3. Hej!! Jag vill gärna få kontakt me min farmor som dog den 2008 har märkt att hon vill ta kontakt me mig men jag vågar inte fråga vad hon vill och vet inte hur man gör ?

  • Hej Emezie 🙂 Om du känner en närvaro från din avlidna farmor, så är ju det i sig själv helt fantastiskt, eller hur? Om du tycker det känns obehagligt så kan du be att hon ska försvinna och motsatt om du känner att du gärna vill ha kontakt, så kan du be henne komma närmare eller ge dig ett tecken på att hon är där. Försök att lyssna inåt i dina tankar, i ditt huvud, vad får du till dig, ord, bilder, dofter… vad som helst… Oftast behöver man träna lite på detta. Eller varför inte besöka ett duktigt medium som kan förmedla kontakten och kanske få fram ett budskap till dig. Lycka till! Kram <3

 4. En av mina närmsta somnade in i tisdags. Saknar henne fruktansvärt mycket. Vi hade ett band till varandra, hon kallade mig lillasyster. Vi berättade hemligheter för varandra. 2 timmar efter hon hade somnat in så var jag ute och lyssnade på en låt som jag förknippar till henne. Jag grät och tänkte på henne i all sorg. Låten spelades upp i min väns bil via mobilen och jag höll i telefonen när låten spelades. Jag gav sedan tillbaka telefonen till min vän, då var det fullt med sprickor i telefonen.. vad är oddsen att en telefon går sönder när jag håller i den, samtidigt som jag spelar en låt som jag förknippar till henne, 2 timmar efter jag fick veta att hon somnat in.
  Drömt om henne båda nätterna. Jag saknar henne, finns det något som hon vill säga till mig? Är hon med mig?
  Sista samtalet vi hade så sa vi till varandra: Vi ses snart, jag saknar dig massor, älskar dig för alltid!!!

  • Hej Natalie! Jag beklagar sorgen och förstår att du saknar henne <3 När jag läser din berättelse så förstår jag att du undrar om det kan finnas något samband mellan att telefonen gick sönder, låten och att du tänkte på henne. Ibland händer det oförklarliga saker och jag kan inte säga varken ja eller nej om detta har något samband. Men jag upplever ofta att våra nära och kära kommer och hälsar på från Andra Sidan. Det kan vara i drömmar, med diverse tecken eller mer påtagligt. Ett sätt för dig att försöka få kontakt kan vara att anlita ett medium som försöker tona in sig på din vän. Själv jobbar jag som medium på Tarotguiderna och det händer att jag under ett telefonsamtal kan få kontakt och förmedla budskap, och du är välkommen att ringa till mig där om du vill. Men tänk också på att det tar tid att bearbeta detta, det är alltid ett sorgearbete när man har mist någon. <3 Varma hälsningar / Grete

 5. Marianne Ström on

  Hej! Varför känner jag dofter av flera andar i huset? Ser ingen och vill inte men känner tydligt vilka det är genom doft! Varför?? Vill de något särskilt?

  Tacksam för svar efter många års funderingar

  Marianne Ström

  Vinslöv

  • Hej Marianne 🙂 Tack för att du skriver i min blogg <3 Det är väldigt intressant och spännande att höra att du känner dofter i huset. Och speciellt att du även känner igen dofterna. Du frågar om de vill något särskilt, och det kan jag tyvärr inte svara på så här på distans! Men du kan själv försöka att tänka på vem du kan relatera doften till och vilka tanker du gör dig just i den stunden, då kanske du kan förstå någon form för budskap. Om du vill kan du be något duktigt medium besöka dig och försöka reda ut vad/vem det kan vara som du har med dig i huset. Lycka till i ditt sökande <3 Kram / Grete

Lämna en tanke