Så här kan du känna av energier med händerna…

8

Det går att träna upp sin känslighet i händerna så att man kan avläsa energifält på platser och omkring människor. 

För min egen del så upptäckte jag redan som barn, att jag hade energi i händerna och har tränat upp förmågan att kunna känna energier på platser och runt levande varelser.

Detta använder jag i dag bl.a. när jag ger healing, chakrabalansering eller vill skanna av energierna runt en människa. Detta blir då en hjälp för mig eller ett arbetsredskap så att jag kan känna obalanser i auran/energifältet. Jag använder det också för att upptäcka obalanser i energin på platser och i hus. 

Här vill jag ge dig några tips på hur du snabbt kan lära dig en metod för att öka känsligheten i dina händer:

 1. Avlägsna gärna alla smycken, armband och liknande innan du börjar. Senare kan du känna dig för, hur du personligen känner – om du kan arbeta med smycken eller inte.
 2. Gnugga händerna mot varandra tills de känns varma, håll dem ihop handflata mot handflata med fingrarna ihop (spreta inte med fingrarna).
 3. Ta isär händerna lite försiktigt, lite åt gången… du ska hela tiden känna värmen/energin från den andra handen. Så fort du inte känner den längre, så sätter du ihop händerna igen, gnugga gärna igen.
 4. Stå så ett tag och känn efter hur det känns. Det kan liknas som att du har ett gummiband av energi mellan händerna, och du drar med händerna i gummibandet fram och tillbaka… fram och tillbaka…
 5. När du känner att du börjar få lite koll p,å hur det känns så kan du gå vidare… och träna med en annan person.
 6. Gnugga händerna och få upp energin, lägg en hand över t.ex. armen på den andra personen. Nu känner du personens arm rent fysisk, så lyfter du handen lite åt gången och försök känna energin från den andra personen. När det börjar släppa, så lägger du ner handen på den fysiska armen igen.
 7. Träna nu precis som du gjorde med händerna innan – känn gummibandet av energi.
 8. Det som ni känner, det är varandras aura!
 9. Nu kan du träna vidare och försöka känna energin på olika ställen i rummet.
 10. Gnugga händerna, känn av din energi och börja gå runt i rummet samtidigt som du håller handflatorna ut ifrån kroppen.
 11. Föreställ dig att du söker efter energiförtätningar i rummet eller på någon plats där du vill kolla.
 12. Energiförtätningar är stagnerad energi, dvs ställen där livsenergi inte kan flöda fritt.
 13. Vad känner du?
 14. Själv brukar jag känna det som att det kan pirra i händerna eller att jag känner temperaturskillnad t.ex. kallt eller varmt.
 15. När du går runt och känner av energin eller känner av energin runt en person eller ett djur, så försök hålla ett öppet sinne och känn efter vad du kan få till dig i dina tanker. Vad ser du? Vad känner du? Vad hör du?

healing_hands

Tänk på att det kan ta tid att träna upp den här förmågan.

Men för dig som kanske redan har påbörjat din mediala/andliga utveckling, där kan det gå lite snabbare.

Lycka till med just DIN träning…

Dela.

Om skribenten

Jag jobbar med personlig och andlig utveckling och healing. Genom min blogg vill jag dela med mig av mina erfarenheter och insikter och mitt eget privata liv och vardag.

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

8 kommentarer

  • Hej Malin 🙂 Tack för att du hör av dig! När du har gått en reiki-kurs så är du ju redan på god väg. Fortsätt träna… Kram / Grete

 1. Hej Grete!
  Tack för att du delar med dig. Det här är en jätte bra metod att lära sig känna energin. Jag brukar göra och lära ut gummibandet fast tvärt om. Gnugga händerna tills värmen kommer, ta isär händerna och för dem sakta mot varandra tills man känner motståndet (energibollen).
  Tack fina du 🙂

  • Hej Elisabeth! Vad glad jag blir över att du höra att även du brukar göra så. Det är lite spännande eller hur? Kram / Grete

 2. Tack så himla mycket för att du har skrivit ett sånt här inlägg så sjukt bra att få lite tips på hur man kan göra!:) har nämligen varit en sån som kan känna av olika saker i rum och så hela mitt liv och har försökt tränat själv men jätte skönt att få sådana tips av någon som kan mer!:) lägg gärna ut sådan här inlägg mer är jätte kul att läsa!:)

  • Hej Nathalie 🙂 Det glädjer mig verkligen att du uppskattar mina tips. Hoppas du fortsätter träna… Kram/Grete

 3. Det här är helt fantastiskt
  Har i många år precis haft den känslan i mina händer o pirret är så starkt ibland så det känns som fingrarna krampar som om jag håller en boll som är så stark av energi
  När jag tränar spinning får jag den pirrande känslan nästan i hela kroppen o det blir kallt o sedan varmt o det upprepas.
  Många ggr när jag tränar känner jag som ett slags energifält runt hela mig som snurrar
  Har inte förstått vad det är men känslan är jätte skön
  Det pirrar o vibrerar i varje cell i min kropp 😊

  • Hej Maria ☺ så spännande att du kan känna detta. Hjärtligt tack för att du delar med dig 💜 kram / Grete

Lämna en tanke